Hoe maak je contact met je team van gidsen en beschermengelen?

Gidsen en beschermengelen

Als dit artikel 10 jaar geleden was gepubliceerd, dan was het misschien niet zo main stream geweest. De laatste tijd hebben wij op aarde echter gigantische stappen gemaakt en is er zoveel meer bewustzijn gekomen: steeds meer mensen zijn er nu zo klaar voor. Ongetwijfeld heeft het internet door kennisverbreding en de zoek- en deelmogelijkheden een grote rol gespeeld, evenals het bewust met eten en gezondheid omgaan. Maar energetisch hebben we ook een gigantische stap gemaakt. Hierdoor zijn we meer open gaan staan voor kernvragen als: “Wie ben ik? Waarom ben ik hier: wat is mijn doel en mijn passie? Wat wil ìk nou eigenlijk?” Allerlei soorten mensen en juist ook de rationeel geschoolde mensen (ja, ook ik heb eerst mijn master behaald voordat ik mij intuïtief ben gaan ontwikkelen) weten juist de weg naar mijn praktijk te vinden om die connectie te maken. En wat ik dan doe? Ik haal alleen maar het spreekwoordelijke ‘stof’ eraf. Je kan het allemaal zelf, maar vaak zijn die vaardigheden ondergesneeuwd door ratio, ‘moetjes’, “ik zal het wel allemaal verzonnen hebben” en dat soort dingen.

Dat geldt dus ook voor het contact maken met je team. “Huh, mijn team?!?” hoor ik je denken. Ja … houd je vast … we hebben allemaal een team om ons heen van gidsen en beschermengelen. De samenstelling kan in de loop van je leven wel eens veranderen, maar je hebt altijd een team. Geloof mij, ik heb er nu met zoveel gekletst: hier kan ik echt niet meer omheen. Het bestaat ècht, maar hoe je het wilt noemen dat is aan jou. Meestal staat het bekend als je intuïtie of iets wat meer van binnen in jezelf lijkt te komen… denk ik ook soms nog, maar ondertussen weet ik wel beter. Het is er dus wel, maar helaas is de verbinding nog bij veel mensen teveel afgesloten. Mijn doel is om mensen hiermee op weg te helpen, zodat ze er zelf weer bij kunnen en in hun eigen kracht kunnen gaan staan zonder telkens hulp van buitenaf te hoeven zoeken.

Tussen hemel en aarde

Zou je eens jouw ratio op een laag pitje willen zetten en je willen openstellen voor het volgende? Jij bent jij, maar er is nog meer dat bij jou hoort. In mijn artikel  Tussen hemel en aarde heb ik al verteld over je aura en je chakra’s. Hier houdt het niet mee op. Je aura bestaat alleen al uit meerdere lagen om je heen, maar er is ook nog meer verbinding naar ‘boven’, dat zogenoemde tussen-hemel-en-aarde-gebied. Des te hoger je gaat, des te neutraler het wordt.

  1. Als eerste kom je boven je iets tegen wat je ‘hoger zelf’ genoemd wordt. Het is onderdeel van jou als ziel, maar het zit niet in je lichaam. Het zit al in die plek die ‘tussen hemel en aarde’ genoemd wordt en meestal verstopt zit achter een spreekwoordelijke sluier;
  2. Boven je ‘hoger zelf’ zitten de wezens die we ook wel geesten of entiteiten noemen. Ik noem ze allemaal ‘enti’s’. Dat klinkt gezelliger;
  3. Daarboven zitten je gidsen en je eigen beschermengelen en de engelen;
  4. In deze duidelijke hiërarchie kom je daarna het ‘hoger bewustzijn’ tegen;
  5. En als laatste komt god.

Als je voor de bovenstaande woorden liever andere namen wil gebruiken, ook goed. Ik ben niet religieus opgevoed, maar op dit moment voelen deze benamingen voor mij prettig. Doe jij lekker wat jij zelf prettig vindt. Alles is toch één, dus eigenlijk zijn die namen stom want dat maakt onderscheid. Maar oooooh wat vindt onze ratio dat lekker hè hahaha!

Het citaat van Roald Dahl is hierbij spot on:
“Mensen die niet in magie geloven, zullen het nooit vinden.”

Goed, het heeft nu allemaal een naam … maar hoe maak je dan contact? Eerlijk gezegd is het antwoord simpeler dan je denkt (al is het uitvoeren soms nog een dingetje): ratio uit, luisteren, vragen, loslaten en vertrouwen. Zo ‘makkelijk’? Ja! Weet je wel dat je al ontiegelijk veel boodschappen per dag krijgt? Het gaat erom dat je er naar leert te luisteren. Die boodschappen kunnen komen in de vorm van opeenvolgende cijfers (google maar eens ‘angel numbers’), een liedje op de radio, een post op social media, een gesprek dat je hoort, een artikel dat je leest of iemand die je ‘zomaar’ belt. Briljant trouwens: ‘zomaar’ bestaat echt zooo niet, want diegene die jou belt, deed dat juist omdat hij/zij naar zijn/haar eigen intuïtie luisterde. Zelfs als je onverwacht een dier ziet en het misschien wel contact met je maakt, kan dat een signaal van ‘boven’ zijn. Echt bizar: ik had vorige herfst tientallen lieveheersbeestjes op mijn jas zitten. Google maar eens op ‘dierensymboliek’ wat dat betekent. Ik kan je alvast verklappen, dat het allemaal klopt. Je moet je er alleen wel bewust van worden en er open voor staan. En dan heb ik het nog niet eens over dat duidelijke stemmetje in je hoofd dat je waarschuwt voor iets of dat je vertelt dat iets helemaal klopt. Als je dat stemmetje goed hoort, heb je je dan nooit afgevraagd waar die informatie vandaan komt? Inderdaad: je vrienden van ‘boven’! De enige belemmering om al deze tekenen op te pakken ben jij zelf. Het citaat van Roald Dahl is hierbij spot on: “Mensen die niet in magie geloven, zullen het nooit vinden.”

Loslaten en vertrouwen

Als je niet wil wachten op de tekenen van je homies van daarboven, dan kan je bewust om antwoorden vragen en leren de, soms hele vluchtige, antwoorden op te pakken. Hiervoor heb je wel eerst rust in die kop nodig. Weet je nog: het getetter van anderen uitzetten wat ik beschreef in Eerste hulp bij inspiratie-loosheid en graag dan ook meteen even die ratio-knop wat zachter draaien. Kom in het nu, en denk niet aan gisteren of morgen. Vragen om hulp kan je daarna doen op verschillende manieren: a) door dingen op te schrijven, b) te doen alsof je tegen een andere persoon praat of c) je echt te richten naar de lucht boven je. Doe wat het meest comfortabel voelt: het komt toch wel aan. Verwoord waar je mee zit en vraag om hulp. Ga niet beslissen hoe die hulp eruit moet zien, want misschien is dat niet de meest geschikte manier voor jou. Daarna komt het moeilijkste: het loslaten! Denk er dus niet meer aan en ga andere dingen doen. Loslaten is de ontbrekende schakel waarom manifesteren à la ‘The Secret’ voor heel veel mensen niet werkt.

Ik ben dan ook ‘pronoia’: dat is het tegenovergestelde van paranoia. Als je pronoia bent, dan geloof je heilig dat alles en iedereen in het Universum samenzweert om je te helpen.

Daarna rest er nog één ding: vertrouwen. Vertrouw erop dat er iets wordt bekokstoofd waar jij het meeste van leert en wat het meest geschikt is voor jou, ook al zie je dat niet op het moment dat je er middenin zit. Daarom doe ik ook niet aan vision boards en zo. Wat mijn vrienden daarboven altijd voor mij regelen is zoveel toffer dan dat ik zelf kan bedenken met mijn toch beperkte ratio. Ik ben dan ook ‘pronoia’: dat is het tegenovergestelde van paranoia. Als je pronoia bent, dan geloof je heilig dat alles en iedereen in het Universum samenzweert om je te helpen.

Wil je het toch iets concreets doen, dan is het beoefenen van automatisch schrift het proberen waard. Zoek een rustige plek waar je kunt schrijven en maak je hoofd leeg door bewust even niets te doen of doe een meditatie-oefening als je daar bekend mee bent. Schrijf boven aan je papier (ja, old school met pen en papier, want dat is dichterbij je kern dan via een apparaat) bijvoorbeeld: “Wat mag ik nu weten?” of “Wat is er nu aan de hand?” of “Waar ben ik nu mee bezig?” of een andere open vraag waar je antwoord op zou willen hebben. Ratio nog steeds uit en laat die pen alles opschrijven wat naar binnen ‘floept’. Echt alles hè en niet gaan denken “O, maar dat is raar” want dan ben je stiekem toch aan het denken. Pas als je helemaal ‘uitgefloept’ bent, mag je het teruglezen, goed? Ik ben heel erg benieuwd wat er komt. Mocht je verrast zijn en het willen delen, doe dat dan onder dit artikel. Veel plezier!