Tussen hemel en aarde


Iedereen is het ermee eens dat alles en iedereen uit energie bestaat. Niet alleen jijzelf, maar je buurman, je kind, je kat, je tafel, je huis … alles heeft een vorm van energie. Die energie heeft een bepaalde trilling en die trilling bevat informatie. Het hoort bij ons en dat heeft het altijd al gedaan. Maar er is een stoorzender gekomen: de ratio! Als je rationeel probeert te verklaren wat energetisch werk is, dan lukt dat niet. Er komt dan ook een scheiding en de magie raakt zoek.

Ik wens dat energetisch werk voor iedereen net zo wordt als tanden poetsen: het hoort erbij en het is dagelijkse kost voor je gezondheid.

Wat is energetisch werk?

Als je met de informatie van de trilling van iets of iemand in contact wilt komen, dan kun je dat op diverse manieren doen. Het is interessant om dat te doen, omdat hierin wezenlijke informatie zit: informatie over de essentie, de kern ervan. Dat doet energetisch werk: contact maken met jouw essentie. In het dagelijks leven hebben we zo veel ‘rollen’: ouders, kinderen, vrienden, werkgevers, werknemers, familie, et cetera. Maar daar binnenin zit wie jij werkelijk bent en wat jij werkelijk wil. Die echte IK kan overschaduwd raken door die rollen. Of er kunnen blokkades op zitten.

Blokkades zijn overigens niets anders dan overtuigingen. Die overtuigingen kunnen van jezelf zijn, maar die kunnen ook van anderen zijn en aan jou zijn blijven plakken. Als er blokkades in jouw systeem zitten, dan is het heel moeilijk om te luisteren naar wat JIJ nou eigenlijk wil. Het getetter van de informatie van die anderen geeft een ruis door jouw eigen stem heen.

Reading en healing

Reading leg ik altijd zo uit: het is letterlijk het lezen van jouw boek. Jij hebt je eigen taal daarin en daar maakt een reader contact mee.

Reading en healing zijn vormen van energetisch werk die contact maken met jouw essentie en met wat jij aan het uitvogelen bent in dit leven, zodat jij je eigen stem, je intuïtie, beter kan gaan horen. Reading leg ik altijd zo uit: het is letterlijk het lezen van jouw boek. Jij hebt je eigen taal daarin en daar maakt een reader contact mee. Door middel van informatie van beelden, gevoelens of andere inspiratie legt de reader je uit wat ze voor jou betekenen. Dat is overigens alleen mogelijk als de energetisch werker helemaal neutraal is. Het mooie is dat degene die wordt gelezen, de reader, bij mij ook altijd alleen maar laat zien wat op dat moment het meeste nodig is om aan te werken voor de volgende stap. Soms zijn mensen namelijk bang dat direct ‘alles’ zichtbaar is, maar dat is dus niet zo. Er komt bij mij wat kan en mag komen voor jou en wat voor jou het beste is.

Healing is het werken met de energie.

Als er tijdens een reading blokkades zijn gedetecteerd, dan kunnen er door een healing daadwerkelijk veranderingen teweeg worden gebracht. Hierdoor ontstaat er ruimte voor het volgende deel. Als metafoor gebruik ik hier het liefste een ui. Als je in een keer de ui doormidden hakt, dan ben je weliswaar bij de kern, maar dan ligt die ui wel in stukken voor je neus (en heb je waarschijnlijk heel veel tranen in je ogen waardoor je blikveld is vertroebeld). Maar als je het bovenste laagje weghaalt, dan ontstaat er ruimte voor het laagje eronder. En als je die weghaalt, kan je pas toekomen aan het laagje dááronder. Prettig bij dit proces is dat je hierbij wel intact blijft en dat je geleidelijk aan de lessen, die het leven voor je in petto heeft, kan doorlopen. Ook hier geldt dat er bij mij komt wat kan en mag voor jou en wat voor jou het beste is.

Eerst de energetische wereld, dan de fysieke wereld

Energetisch werk komt hierdoor bij laagjes die linken aan je onderbewustzijn waardoor het onderbewuste steeds meer bewust wordt.

In de energetische wereld gaan dingen ook een stuk sneller en moeitelozer dan in de fysieke wereld.

Of je nou een probleem wilt oplossen, iets wil helen, iets wil manifesteren, iets wil creëren … als je eerst de energetische wereld aanspreekt, dan komt de oplossing in de fysieke wereld een stuk sneller. Met energiewerk kijk ikzelf voorbij het symptoom naar de oorzaak en achter de oorzaak. Ik kan dan bij de kern komen zodat jij dingen kan oplossen en verder kunt.

Als het probleem niet meer terugkomt en als je dus niet meer wordt getriggerd dan heeft het zijn werk gedaan en heb jij je lessen geleerd. Dan pas kan je door: lichter en klaar voor het volgende laagje, met lessen om meer en meer te kunnen zijn wie je werkelijk bent.