Wat je zegt, ben je zelf…

Er zijn genoeg testjes die je kunt doen om te meten wat de effecten zijn van woorden en emoties op iets wat leeft. Als je een levend organisme, zoals een plantje of een halve appel, pakt en er positieve woorden tegen zegt en het lieve zorg geeft, dan blijft dat organisme gezonder. Maar als je schreeuwt, vloekt en tiert naar dit organisme, dan gaat het veel sneller dood of beschimmelen.

Masaru Emoto

Wijlen dr. Masaru Emoto was een Japanse onderzoeker die vooral bekend geworden is door zijn waterkristalfotografie. Door foto’s te maken van bevroren waterkristallen waar woorden tegen gezegd zijn, toonde hij hoeveel effect woorden hebben. Woorden als ‘liefde’ of ‘dankbaarheid’ vormen namelijk majestueuze, schitterende kristallen. Woorden als ‘oorlog’ of ‘haat’ laten destructieve, afschrikwekkende kristallen zien. Zie dit artikel.

Maar nu komt het….. wij bestaan natuurlijk ook uit water. Zelfs uit heel veel water! Ook op jou hebben woorden effect. Als jij tegen jezelf of tegen een ander hatelijke, liefdeloze, negatieve woorden gebruikt, dan heeft dat niet alleen effect op jouw systeem, maar ook op dat van de ander.

De vraag is: wat denk jij eigenlijk over jezelf? Ben jij streng voor jezelf? Vind jij jezelf goed genoeg? Lief genoeg? Leuk genoeg? Kijk eens of je de volgende gedachten herkent. Denk je wel eens: ‘Oh, ik heb een fout gemaakt en ben stom!’ Verander deze gedachte dan alsjeblieft in: ‘Ik leer van mijn fouten.’ Of: ‘Zij doet zulk goed werk, ik zal dat nooit zo goed kunnen….’ Wat dacht je van: ‘Ik ga eens kijken hoe zij dat doet en ik ga proberen of ik dat ook kan.’ ‘Ik geef het op’ kan worden ‘Ik ga het op een andere manier aanpakken.’ Vervang ‘Ik ben niet goed genoeg’ door ‘Ik ben het waard’. Ja, inderdaad, die L’Oréal reclame! Briljante slogan, hoor!

Dat is waar het om draait: het waard vinden om voor jezelf te vechten, om jezelf naar volgende stappen te brengen.

Want jij bent wél goed genoeg! Jij bent ook onderdeel van de schakel. Als het met jou goed gaat, dan gaat het met de anderen om je heen ook beter. Dus of je nou weinig contact hebt met de buitenwereld of dat je juist erop uitgaat om de wereld te verbeteren: het begint bij jezelf.

Woorden zijn dus ook een trilling

Als jij bestaat uit positieve vibratie, dan trek je ook hoog vibrerende trillingen aan. Luister daarom eens naar jouw woordkeuze. Gebruik je veel ontkenningen (woorden als nee, niet, geen …) en hoor jij jezelf slecht over jezelf praten en denken? Dan ben je al heel ver. Bewustwording is het halve werk. Weet dan dat jouw onderbewustzijn deze ontkenningen niet hoort. Als jij zegt: “Ik wil niet dik worden”, dan hoort jouw onderbewustzijn: “Ik wil dik worden.” Oeps! Wees je dus bewust van wat je zegt en denkt. Rest nu nog voor jou om mooie, blije, positieve woorden te gebruiken. Want jij bent het écht waard om je goed te voelen over jezelf!