Waarom je niet hoeft te stressen als je business even stil ligt

Elk jaar staat in de numerologie voor bepaalde thema’s: 2016 is een 9 jaar (2+0+1+6=9) en dat staat voor einde: einde van cycli, einde van oude dingen, het kan zelfs ook einde van levens zijn. Het is het jaar van voltooiing, rust en vergeving. Daar kan ik over mee vertellen.

Hoe het begon…

Het begon allemaal toen ik had besloten dat ik een nieuwe website wilde hebben voor mijn praktijk. De oude site voldeed niet meer aan de immense groei, ervaring en kennis die ik in de afgelopen drie jaar heb opgedaan. Wat eerst leek te gaan over de content van de website, spreidde zich uit tot ongeveer alles wat bij mij hoort. Het begon ermee dat niet alleen de tekst anders moest, maar natuurlijk ook de foto’s. Een vriendin, die hair- & make-up artist is, deed mijn proefmake-up, waardoor ik opeens anders naar mijn uiterlijk ging kijken. Ook deden nieuwe sieraden en kleding hun intrede. Enter uiterlijk-upgrade.

Body

Tegelijkertijd werd ik gestuurd door mijn team (mijn gidsen en beschermengelen) om eens te onderzoeken wat de oplossing kon zijn voor mijn lange zoektocht naar heelheid in mijn darmen. De hints die ik kreeg, werden bevestigd: ik bleek lang geleden het Epstein Barr-virus opgelopen te hebben, wat zich had genesteld in mijn darmen.

Halleluja: een twee decennia lange zoektocht was beëindigd!

Dit virus is heel makkelijk op te pakken en kan mysterieuze ziektes veroorzaken zoals tinnitus en ‘leaky gut’ bij mij. Maar ook blijkt het extreme moeheid en auto-immuunziekten, zoals Hashimoto en fibromyalgie, te veroorzaken. Afhankelijk van waar het virus zich nestelt. Bij mij was dat dus in de darmen. Halleluja: een twee decennia lange zoektocht was beëindigd! Ik ben behandeld en gelijk zijn ook intoleranties voor bepaalde voedingsmiddelen aangepakt! Yes. Enter gezondheids-upgrade.

Mind & soul

Ook de mind kwam aan bod. Prachtige sessies van uitwisselingen met collega’s, maar ook van mensen die startten en testpersonen nodig hadden, kwamen op mijn pad. Ook eigen sessies en nieuwe coaches gaven veel helderheid. Normaal zou ik nooit adviseren zoveel tegelijk te doen, maar dit was goed! Langzamerhand kreeg ik door dat ik niet alleen mijn site een update gaf, maar dat ikzelf een totale update en upgrade kreeg. Klaar met oude shit die mij al lang niet meer diende! Heerlijk! Vol ben ik hier in gedoken, omdat ik in al mijn vezels voelde dat het klopte. Hoe ik dat wist? Omdat ik luister! Ieder mens krijgt zoveel boodschappen elke dag: je hoeft alleen maar te luisteren naar wat je door krijgt en er direct naar te handelen. Dan zit je in een flow. Enter emotionele- en ziel-upgrade.

Stilte

Het werd alleen wel heel stil in mijn praktijk: iets wat ik nog nooit had gehad. Cliënten dienden zich niet meer aan of gingen hun afspraak verschuiven. Waarom ik daar geen stress van kreeg? Omdat ik volledig vertrouw op wat er voor mij uitgedokterd is door mijn vrienden daarboven. Er kwam misschien wel geen geld binnen via cliënten, maar de belasting was lief voor mij. Ook had mijn man een diner in een twee sterren restaurant tegoed van iemand en ik mocht mee. Ik kreeg een bon voor een kappersbehandeling, die mijn schoonmoeder gewonnen had. En een bon voor een geweldige schoonheidsbehandeling van een hele lieve, tevreden cliënt. En dat waren alleen nog maar de grote cadeaus die zomaar in mijn schoot vielen.

Er waren zo vreselijk veel tekenen aan de wand, dat dit hele proces, waar ik in zat, het juiste was.

Ongelofelijk toch?! Zie je dat het soms niet altijd uit de verwachtte hoek hoeft te komen! Geld is ook gewoon energie. Daarbij zag ik alleen maar opeenvolgende cijfers en dat noemen ze boodschappen van de engelen. Ik zag de hele dag door op de klok 07.07, 08.08, 09.09, 10.10, 11.11 (extra engel-nummer!) tot en met dat ik naar bed ging ’s avonds. Er waren zo vreselijk veel tekenen aan de wand, dat dit hele proces, waar ik in zat, het juiste was.

Ondertussen zat ik overigens niet stil hoor: ik heb heerlijk artikelen kunnen schrijven naast al het schrijfwerk voor mijn nieuwe website (in het Nederlands en in het Engels, omdat ik cliënten over de hele wereld heb). Inclusief een gratis e-book over je energie-systeem, wat op de nieuwe site te downloaden is.

Ruimte voor nieuwe dingen

Door cycli te voltooien zijn er bij mij dingen prachtig afgesloten. Maar als er dingen worden opgeruimd, dan ontstaat er ook ruimte voor iets nieuws. En dat kan klein of groot zijn. Ik kan bijvoorbeeld eindelijk een eyeliner zetten die best oké is, terwijl ik er eerst niets van bakte en er als een panda uitzag, haha. Maar ik heb ook weer nieuwe downloads erbij: nieuwe gaven die ik in ontvangst mocht nemen, omdat ik eraan toe was. Dat is echt weer über-vet. Snap je nu waarom er geen cliënten kwamen? Precies: ik had helemaal geen tijd! Na elke behandeling, wat je ook doet, is het fijn om dingen te kunnen laten zakken. Als je het kapot redeneert of meteen weer door gaat rossen met je drukke leven, dan kan je toch helemaal niet voelen wat het met je gedaan heeft?

Mijn vrienden daarboven doen niet alleen mijn marketing, maar ze zijn ook nog eens geweldige secretaresses.

Het mooiste is nog wel dit: op het moment dat ik voelde dat er wèl weer ruimte kwam, zei ik tegen mijn team daarboven dat er wel weer wat werk door mocht komen. Binnen het uur (echt, ik verzin dit niet) belde de eerste nieuwe cliënt out of the blue . En twee dagen later had ik opeens weer zes cliënten ingeboekt. Na een maand radiostilte hè! Dus mijn vrienden daarboven doen niet alleen mijn marketing (echt, mensen komen soms via de raarste wegen bij mij terecht, omdat het past). Maar ze zijn ook nog eens geweldige secretaresses die de boel blokken als er geen ruimte is. Love it! En mijn nieuwe website? Wat ben ik hier trots op. Enter digitale upgrade. Totale uitkomst = Vanessa 2.0!

Pronoia

Wat ik hoop dat jij hiervan opsteekt? Dat je voorbij die angst kunt gaan. Er is overal een reden voor. Als jij het opeens rustig hebt in je bedrijf, dan krijg je dus van jouw team de ruimte om iets anders op te pakken. Dat heb je dan waarschijnlijk ook nodig, ook al zie je dat misschien niet meteen. Dat is de universal business manier. Daarin gaat het om alleen maar doen wat je leuk vindt, geloven, luisteren, meteen handelen, loslaten en vertrouwen op een voor jou meest geschikte uitkomst. Die jij met je ratio waarschijnlijk niet had kunnen verzinnen.

Ik ben dan ook pronoia (het tegenovergestelde van paranoia): ik ben er volledig van overtuigd dat het universum totaal samenzweert om het allerbeste voor mij te regelen wat het beste bij mij past!